Haags Wonen online lezen  |  afmelden
 
Haag Wonen
 
 
Haags Wonen
 
Raad en daad
 
 
Raad en daad
De afgelopen maanden hebben onze huurders en ik gesproken met commissieleden Ruimte van de Haagse raad. Persoonlijke gesprekken om elkaars standpunten toe te lichten, raakvlakken te verkennen en kennis met elkaar te delen. En hier en daar een misverstand uit de wereld te helpen. Nuttig, verrassend en verhelderend.

Als iets blijkt uit de gesprekken, is het wel dat we ieder op onze eigen manier het beste willen voor de inwoners van Den Haag. We hebben dus een gemeenschappelijk doel. Toch hebben we soms heel verschillende standpunten. Bijvoorbeeld over het benodigde aantal sociale huurwoningen in Den Haag. Over de plek in de stad waar meer sociale huurwoningen nodig zijn. Of over de manier waarop we woningen kunnen toevoegen.

In de ogen kijken
Al hebben we verschillende standpunten, leggen we andere accenten en hebben we niet altijd dezelfde belangen, door met elkaar samen te werken lukt het veel beter om dat gemeenschappelijke doel te halen. Een goed gesprek terwijl je elkaar in de ogen kijkt, werkt. Het is mooi om te zien dat we elkaar kunnen én willen helpen. En rechtstreeks van onze huurders, de Haagse burger, te horen wat zij belangrijk vinden.

Grondrecht
Welke zaken zou de Haagse politiek moeten oppakken? Onze huurders laten bijvoorbeeld weten dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, maar niet ten koste van de betaalbaarheid. De huur moet wel elke maand kunnen worden opgebracht. Dat staat toch echt op #1. Goed én betaalbaar wonen is een grondrecht. En daar heb je elkaar voor nodig.

Mooier
Door zorgen, kansen en ideeën met elkaar te delen, weten we wat er speelt in de stad. En kunnen we er iets mee doen. Dat zijn we aan onze huurders en aan elkaar verplicht. Zo proberen we Den Haag steeds mooier te maken. Voor onze huurders, voor iedereen.

Constructief
Ik dank onze huurders en de Haagse raadsleden voor hun openhartigheid en de constructieve gesprekken.

Wilt u ook eens met ons om de tafel? Ik nodig u van harte uit. Samen komen we verder.

Met hartelijke groet,
Haag Wonen

Karin van Dreven
Directeur-bestuurder
Huurders maken onze corporatie
Onze huurders zijn een grote bron van inspiratie. We werken niet alleen vóór hen. Wij werken het liefst slim samen mét onze huurders. Aan het einde van het jaar blikken we terug op 2015. Lees verder
 
Wat je allemaal (niet) kunt doen met 10 miljoen
Begin oktober hebben we 10 miljoen overgemaakt naar de schatkist van de Rijksoverheid. Met één klik. Zoef. Weg. Het is: ons deel van de verhuurderheffing dit jaar. Het is ook: heel veel geld. En het komt elk jaar terug. Soms dromen we even weg wat we daar allemaal van hadden kunnen doen.  Lees verder
 
Haag Wonen
Haags Wonen: nieuws van Haag Wonen

In de emailnieuwsbrief Haags Wonen bespreken we als woningcorporatie Haag Wonen actuele onderwerpen, binnen de kaders van ons ondernemingsplan 2014-2017. Wat is de status van onze projecten? Hoe werken we samen met andere partijen? En wat is ons standpunt ten aanzien van ontwikkelingen in de stad en nieuwe wet- en regelgeving?
 
 
 
Facebook   Twitter