Haags Wonen online lezen  |  afmelden
 
Haag Wonen
 
 
Haags Wonen
 
De Schilderswijk lééft
 
 
De Schilderswijk lééft

De Schilderswijk is uniek. Eén op de drie woningen is er van Haag Wonen, zo’n 7.500. Een kleine 22.000 Schilderswijkers wonen in een huis van ons. En met plezier. Velen willen er nooit meer weg.

De Schilderswijk. Wie kent hem niet? Het is een centraal gelegen buurt in Den Haag waar 110 verschillende nationaliteiten naast én met elkaar leven.

Als een woning vrij komt, is hij razendsnel weer verhuurd. Het is een wijk met de Haagse Markt, twee excellente scholen, talentvolle jongeren, succesvolle middenstanders en drukbezochte speeltuinen en pleinen. Een wijk met veel gezichten. Maar vooral een wijk die zich kenmerkt door ondernemerschap, buurtinitiatieven en doorzettingsvermogen.

Grijp kansen en uitdagingen
Wij portretteerden vijf van de ruim 31.000 Schilderswijkbewoners. Mooie mensen die kansen en uitdagingen met beide handen aangrijpen. Een instelling die wij toejuichen. Over hun wijk zijn ze unaniem: de Schilderswijk lééft. Ze willen er nooit meer weg.

Overal inspiratie
Laat je inspireren door hun verhalen. Net als Turan, Judith, Brigitte, Limohi en Marga zijn wij trots op de Schilderswijk. 

Met vriendelijke groet,
Haag Wonen

Karin van Dreven
directeur-bestuurder Haag Wonen

'Ik ga hier nooit meer weg'
Brigitte Verheul zou in Nederland nergens anders willen wonen dan in de Schilderswijk. Ze voelt zich helemaal thuis in de multiculturele wijk.  Lees verder.
 
'Ik houd van de Schilderswijk'
Ze is ‘absoluut gek’ op de Schilderswijk. Judith Bronswijk woont met haar hond in de Paulus Potterstraat. Judith werkt als etaleuse. Maar ze wil haar creatieve kwaliteiten in de toekomst op een andere manier gaan benutten. Lees verder.
 
'We wonen hier heel prettig'
Hij bleef tot zijn pensioen in zijn vaderland, Suriname. Inmiddels woont de heer Limohi Sewtahal (79) alweer 22 jaar in de Schilderswijk. Samen met zijn vrouw Silawatie. "We gaan hier niet meer weg."  Lees verder.
 
'Een fantastische wijk'
Marga van Reijsingen (57) is super enthousiast over de Schilderswijk. En ze weet waar ze over praat. Want Marga is er geboren en getogen. "Een fantastische wijk" vindt ze het.  Lees verder.
 
'De Schilderswijk is super'
Turan Kurt (32) is geboren en getogen in de Schilderswijk. Hij heeft er een leuke jeugd gehad. Nu woont hij er met zijn vrouw Badem en vier kinderen. Turan is gek op de Schilderswijk. Lees verder.
 
 
Videoboodschap Schilderswijkers
Tijdens de interviews hebben de huurders ook een videoboodschap ingesproken. Ze geven een kijkje in hun leven en vertellen over hun Schilderswijk. 
Bekijk hier
 
Haag Wonen
Haags Wonen: nieuws van Haag Wonen

In de emailnieuwsbrief Haags Wonen bespreken we als woningcorporatie Haag Wonen actuele onderwerpen, binnen de kaders van ons ondernemingsplan 2014-2017. Wat is de status van onze projecten? Hoe werken we samen met andere partijen? En wat is ons standpunt ten aanzien van ontwikkelingen in de stad en nieuwe wet- en regelgeving?
 
 
 
Facebook   Twitter